Nuttu pyöröpuikoilla

NUTTUOHJE Nalle tai Nallea vastaava lanka. Älä käytä liian paksua lankaa! Nro 3 pyöröpuikot ja nro 3 sukkapuikot
Nuttu pyöröneuleena: 40 cm tai 60 cm puikoilla Luo 136 silmukkaa. Neulo pyöröneuleena 2o, 2n joustinneuletta 22 cm .
Jaa työ kahtia eli 68 silmukkaa etukappaleeseen ja 68 silmukkaa takakappaleeseen. On luontevaa jakaa kappaleet niin, että reunassa on 1 o, sitten 2 n, 2 o, 2 n … ja päättyy toisessa reunassa 1o. Neulo ensin etukappale ja jätä takakappaleen silmukat odottamaan poimimalla ne esimerkiksi langalle.
Etukappale: Jatka joustinneuletta 2o, 2 n vielä 1cm. Lisää molemmissa reunoissa 1 silmukka = 70 silmukkaa. Neulo puikon alusta ja lopusta 24 silmukkaa aina oikein ja keskimmäisillä 22 silmukalla 2 o, 2n –joustinneuletta. Neulo näin 3 cm. Päättele keskimmäiset 22 silmukkaa löysästi kaula-aukkoa varten ja neulo olkapään 24 silmukalla aina oikein vielä 3 cm. (Olan voit neuloa sukkapuikoilla)
VAIHTOEHTO 1: Päättele olan silmukat. Neulo toinen olka samoin.
Takakappale:
Tee takakappale samoin kuin etukappale. Ompele olan etu- ja takakappaleet yhteen. Päättele langanpäät huolellisesti nurjalle puolelle
TAI
VAIHTOEHTO 2: Jätä olan silmukat odottamaan sukkapuikoille. Katkaise lanka ja jätä päättelyä varten lankaa noin 60-70 cm. Neulo toinen olka samoin.
Ompele olkasaumat yhteen 3-puikon päättelyllä.
 Tarkista, että yhteen pääteltävissä olkasaumoissa on sama määrä silmukoita
 Aseta kappaleet niin, että oikeat puolet tulevat vastakkain ja nurjat puolet ulospäin
 Vie apupuikko molempien kappaleiden ensimmäisen silmukoiden läpi ja neulo silmukat melko löyhästi oikein yhteen
 Toista niin, että apupuikolla on kaksi silmukkaa. Vedä ensimmäinen silmukka viimeksi neulotun yli, aivan kuin normaalisti silmukoita päätellessä. Päätä silmukat löysästi, ettei sauma kiristä.
 Päättele kaikki langanpäät huolellisesti nurjalle puolelle

Leave a Reply